maj 3, 2022

Kontorlejemål i Copenhagen Towers har fået bæredygtig makeover

De mange kontorlejemål i de kendte kontorbygninger Copenhagen Towers har fået helt ny organisk og bæredygtig indretning. Den omfattende makeover er foretaget af Genbyg og Lendager Arkitekter og skal forstærke bygningernes grønne profil samt vise, at bæredygtigt byggeri også er egnet til store projekter, skriver Byensejendom.dk.

I forvejen er Copenhagen Towers designet med stor vægt på bæredygtighed. Der har fra start været fokus på at bygge energieffektivt, og tårnene lever herudover også op til EU Green Building standarder – som nogle af de eneste blandt de store, kommercielle danske byggerier. Det er den amerikanske tegnestue Foster & Partners, der har tegnet Copenhagen Towers, men for at understrege det grønne brand valgte bygherren altså, at indretningens udtryk også skulle være grøn, skriver Byensejendom.dk.

copenhagen towers bæredygtighed


Organisk udtryk med genbrugs-træpaneler

For at understøtte det organiske, grønne look, har de nyindrettede kontorlejemål har fået træpaneler af genbrugstræ overalt, hvilket har krævet levering af ikke mindre end 1.800 kvm træpaneler. Hovedsageligt er panelerne fremstillet af brugte vinduesrammer, der typisk er lavet af kernetræ. Normalt vil man aldrig benytte kernetræ til paneler, da denne type træ er yderst bekosteligt, skriver Byensejendom.dk. Men på denne måde kan det lade sig gøre, at skåne miljøet og samtidigt opnå bedre kvalitet samt visuelt smukke, unikke kontorlejemål.

Kontorlejemål med frodig skov

Udefra harmonerer Copenhagen Towers stilmæssigt godt med de mange andre nybyggede ejendomme i området. Men skal man ind i et af bygningens kontorlejemål, er det en helt anden sag. I indgangsområdet mødes man af et enormt atrium med 60 træer, flere tusinde planter og de nye træpaneler, der ses på alle 22 etager. Indretningen med træer, planter og træbeklædte vægge, giver associationer til en frodig skov, skriver byensejendom.dk.

Viser, hvordan bygninger kan løse miljøproblemer

Jesper Holmberg, der er medejer af Genbyg, udtaler, ifølge Byensejendom.dk, at det essentielle i arbejdet med indretningen af tårnene har været at synliggøre bæredygtighed på en ny måde. Herudover har det været formålet med projektet at vise, hvordan bygninger kan bidrage til en løsning af verdens store miljøproblemer – for eksempel via anvendelse af materialer fremstillet af affaldsprodukter. Han tilføjer, at der i projektet har været udpræget fokus på genvendelighed og ressourcebevidsthed, skriver Byensejendom.dk.

Energibesparelser giver kontorlejemål med lave driftsomkostninger

Den miljørigtige og bæredygtige profil er gennemgående overalt i Copenhagen Towers – også i deres kølings- og opvarmningssystemer. Tårnene er nemlig tilsluttet et grundvandsbaseret anlæg, der giver behagelige temperaturer hele året med et energiforbrug, der er reduceret med op til 90 procent. Bygningernes mange kontorlejemål kan dermed – foruden de smukke omgivelser og en god, grøn samvittighed – glæde sig over lavere driftsomkostninger.

SHARE:
kontorlejemål 0 Replies to “Kontorlejemål i Copenhagen Towers har fået bæredygtig makeover”