oktober 13, 2023

Kontorfællesskaber og kontorhoteller – passer det til din virksomhed?

Kontorfællesskaber og kontorhoteller er to moderne og populære løsninger for virksomheder, der giver adgang til en række fordele. I denne artikel ser vi nærmere på de to koncepter, og hvilke fordele og ulemper der er forbundet med dem. Så læs med og få en bedre idé, om det kunne være en god løsning for lige præcis din virksomhed.

Sådan fungerer kontorfællesskaber

Et kontorfællesskab er en populær løsning for virksomheder af mange forskellige størrelser og inden for et væld af forskellige brancher. Der er tale om en løsning, hvor flere virksomheder arbejder sammen under samme tag. Det kan både ske, ved at en virksomhed lejer sig ind i et allerede etableret kontorfællesskab, eller ved at flere virksomheder går sammen om at leje sig ind i et ledigt lejemål.

Som en del af et kontorfælleskab deler man dermed lokaler med andre virksomheder. Det giver den fordel, at man kan deles om udgifter til faciliteter såsom reception, mødelokaler, rengøring, kantine og inventar. Det giver typisk en lavere erhvervsleje, end hvis man skulle leje et helt kontor for sig selv.

Hvad er et kontorhotel?

Et kontorhotel ligner på mange måder et kontorfællesskab. Her arbejder flere virksomheder nemlig også under samme tag og deler faciliteter som reception, mødelokaler osv. Lejen vil dermed også være lavere i forhold til at leje sine egne kontorlokaler.

Et kontorhotel er ofte placeret i større bygninger med plads til mange virksomheder. Vælger man et kontorhotel, vil der som regel også være gode muligheder for at op- og nedskalere den plads, man vil leje sig ind på, løbende. Så hvis virksomheden vokser, og der er brug for flere medarbejdere, kan man være fleksibel og øge sin kapacitet, så snart man har brug for det.

Fordele og ulemper ved kontorfællesskaber og kontorhoteller

Om et kontorfællesskab eller kontorhotel passer til din virksomhed, kommer helt an på dine præferencer og ønsker som virksomhedsejer. En af de store fordele ved at vælge en af de to løsninger er, at du får adgang til et socialt og professionelt netværk ganske enkelt ved bare at befinde dig i samme bygning som andre ligesindede. Netop derfor vælger mange selvstændige og enkeltmandspraksisser at leje sig ind i kontorfællesskaber eller kontorhoteller, hvor de kan sparre og være sociale med andre selvstændige.En ulempe ved at dele sine kontorlokaler med andre er, at man måske ikke finder det helt rette netværk, som ikke passer til ens virksomhed. Det kan måske også være, at mødelokaler eller andre faciliteter skal bookes på forhånd, så man ikke har helt den samme fleksibilitet.

SHARE:
nyheder 0 Replies to “Kontorfællesskaber og kontorhoteller – passer det til din virksomhed?”