Skab trivsel på arbejdspladsen med motion

Mange virksomheder har en stor mængde ansatte, der sidder ned på et kontor foran computeren hele dagen. For lidt motion kan skabe mangel på overskud, energi og gåpåmod, hvilket giver en dårlig trivsel. Medarbejderne har typisk først fri sent på eftermiddagen, hvorefter de skal hjem og ordne praktiske ting i hjemmet, inden de går i seng. Der er med andre ord ikke ret meget tid til at dyrke den nødvendige motion ved siden af arbejdet. Netop derfor skal der indføres motion på arbejdspladsen for at skabe god trivsel med gladere og mere motiverede medarbejdere. Desuden vil motion på arbejdspladsen hjælpe med at undgå skader i kroppen, der ellers nemt kan forekomme, da stillesiddende arbejde ofte får kroppen til at falde sammen.

Kom op at stå

Mange arbejdspladser har med det øgede fokus på sundhed og arbejdsskader implementeret hæve-sænke-borde, der gør det muligt for de ansatte at skifte arbejdsposition, så ofte de lyster. Desuden er hæve-sænke-bordene ofte kombineret med ståstole, der gør det muligt både at sidde, læne sig op ad og stå helt ret ved arbejdsstationen. Ved hjælp af skiftende arbejdspositioner, kombineret med et stræk i ny og næ, sørger den enkelte medarbejder for at få strukket sin krop ud og samtidig øge blodcirkulationen i kroppen, hvilket giver mere energi.

Gå desuden hen til den kollega, du ønsker at snakke med, i stedet for at ringe til vedkommende.

Få mest muligt ud af pauserne

Det er nødvendigvis umuligt at være i bevægelse hele tiden, da nogle jobs kræver, at medarbejderne er stillesiddende og koncentreret foran computeren. Det er de små ting, der tæller, og derfor er det en god idé at benytte arbejdsdagens indlagte pauser til at få kroppen i bevægelse. Tag rugbrødsmaden i hånden og gå en tur rundt om bygningen i den friske luft med en kollega. Det kan ligeledes være en fordel at benytte sig af toiletterne i kælderen for at få en rask tur op og ned ad trapperne. Sørg desuden for, at virksomheden har en kantine med sund og varieret mad, så de ansatte på den måde opfordres til at indtage en ordentlig kost.

Fitnessrum

Et fitnessrum i virksomheden med tilhørende omklædning og bad, som medarbejderne frit kan benytte uden for arbejdstiden, kan ligeledes skabe en lyst til at motionere. De ansatte kan tage med hinanden i fitnessrummet og få sig en hyggelig snak, imens de træner. Desuden er det nemmere for de ansatte at komme afsted, da de allerede befinder sig i bygningen, hvor fitnessrummet ligger.

Hyr en personlig træner, der kan præsentere træningsmaskinerne og øvrige øvelser, så medarbejderne får en idé om, hvordan de kan bruge fitnessrummet. Samtidig kan virksomheden på denne måde sikre sig, at ingen kommer til skade under træningen.