Sådan skaber du bevægelse på arbejdspladsen

Har du en arbejdsplads, hvor størstedelen af dine medarbejdere sidder på kontor, kan det resultere i mange stillesiddende arbejdstimer. Det er ikke sundt for kroppen at sidde ned så mange timer ad gangen hver eneste dag. Som arbejdsgiver kan det derfor være en fordel at komme med forskellige tiltag, der skal skabe mere bevægelse i arbejdstiden. Det kan nemlig være med til at give et bedre arbejdsmiljø. I dette indlæg får du gode råd til, hvordan du kan skabe bevægelse på arbejdspladsen.

Hæve-/sænkeskrivebord er et minimumskrav

Som en start er det en fordel at give dine medarbejdere hæve-/sænkeskriveborde. Det giver dem mulighed for at variere deres arbejdsstilling. På den måde kan de vælge at stå op og arbejde en gang imellem, når der er behov for at strække benene en smule.

Skab gode rammer for bevægelser

Hvis du ønsker mere bevægelse på arbejdspladsen, er du nødt til at skabe nogle gode rammer, hvor det er muligt at bevæge sig. Har din virksomhed meget små kontorlokaler, hvor dine medarbejdere kun lige kan være, inviterer det ikke lige frem til bevægelse. Det er derfor en fordel med gode, store lokaler, hvor der er mulighed for bevægelse.

En løsning kan fx være et telefonlokale, hvor du kan gå rundt i et lokale og tale i telefon. Det kan give lidt bevægelse. Rummet kan også have en fitnessbold, som man kan sidde og bevæge sig på, mens medarbejderne klarer et telefonopkald. Det virker måske ikke af meget, men det kan være den helt rette måde at få kroppen en smule i gang på, hvis man som medarbejder har siddet foran en computer i flere timer.

Tag initiativ til bevægelse

Hvis du ønsker mere bevægelse på kontoret, er du som leder nødt til at tage initiativ til det. Dine medarbejdere gør det sikkert ikke af sig selv. Du er nødt til at vise dig som et godt forbillede. Der findes flere forskellige initiativer, du kan benytte dig af for at skabe mere bevægelse. Det kan være en gåtur i frokostpausen, ti sprællemænd, når energien er ved at være lav sidst på eftermiddagen, eller hvad du lige kan komme på.