Minimer stress på arbejdspladsen

Stress er ikke et ukendt fænomen på arbejdspladsen. Der er desværre mange, der bliver ramt af det. Som arbejdsgiver har du selvfølgelig et ansvar for, at dine medarbejdere trives på din arbejdsplads. Der er flere ting, du kan gøre for at mindske stress på arbejdspladsen.

I dette indlæg giver vi dig inspiration til, hvordan du aktivt kan gøre en indsats for at minimere stress. Læs med og find ud af, hvad du med få midler kan gøre for dine medarbejdere.

Bring bevægelse ind på arbejdspladsen

At være aktiv kan gøre rigtig meget for dine medarbejdere. Det kan nemlig give dem et pusterum. Bevægelse kan også sætte gang i kroppen, hvilket også er med til at mindske stress på arbejdspladsen.

Hvis du kan gøre det til en fast del af arbejdsdagen, kan det have stor påvirkning. Det kan give fornyet energi og et nyt perspektiv til dine medarbejdere. Nogle gange er der bare lige brug for at komme ud og bevæge sig, så man kan lidt igen. En fast lille gåtur eller lignende hver dag kan derfor gøre rigtig meget.

Gør plads til pauser

Der skal være plads til pauser på en arbejdsplads. Det der med, at dine medarbejdere skal indtage deres frokost ved skrivebordet, imens de stadig arbejder, er ikke en holdbar løsning. Det er sådan noget, der med tiden kan give stress. Det betyder nemlig, at dine medarbejdere skal være i gang, fra de møder ind, til de går hjem igen.

Du er nødt til at give medarbejderne plads til at holde pause. Det skal være en fast rutine, så alle får mulighed for at kunne få noget at spise uden at skulle sluge maden i sig. Det skal være noget, der nærmest er et krav i virksomheden.

Sæt arbejdsglæde i fokus

Arbejdsglæde i en virksomhed er vigtigt. Det kan nemlig være med til at minimere risikoen for stress. Du kender det sikkert. Det er nærmest svært at føle sig stresset, hvis du rent faktisk er glad for det, du laver. Foretag derfor nogle tiltag, der skal øge arbejdsglæden i virksomheden. Det er noget, der helt sikkert kan betale sig på længere sigt.