Læs om fordelene ved at leje dine kontorlokaler frem for at eje.

Fordelene ved at leje

Når du er på udkig efter et nyt kontorlokale – uanset om det er første eller syvende gang, at du leder – så er der rigtig mange ting at tage stilling til. Er du en garvet kontorjæger, har du selvfølgelig lidt erfaring at trække på, men uanset hvad kunne du garanteret godt bruge et par gode råd.

Her fokuserer vi på forskellen mellem at leje og at købe, og vi vil i den forbindelse præsentere dig for nogle af de største fordele ved at leje.

Du sparer penge

Lad os starte med det økonomiske, for det er immervæk noget af det, som betyder mest for virksomheder. Den korte historie er, at der er rigtig mange penge at spare ved at leje dine kontorlokaler frem for at købe dem – både i forbindelse med overdragelsen/handlen, men også på den lange bane. Lejer du dit kontor, skal du kun betale et beløb hver måned, og det ændrer sig ikke. Det bliver ikke dyrere for dig, selvom et vandrør springer.

Du får mere fleksibilitet

Foruden en stabil økonomi er fleksibiliteten ved at leje også en væsentlig fordel. Du binder dig knap så meget, når du lejer, som når du køber. Du har måske et par måneders opsigelse, men det er også det. Du kan således lynhurtigt rykke i større lokaler, hvis din virksomhed pludselig vokser – og det er jo ofte det, man håber på.

Du får mere tid til det, som betyder noget

Tid er penge, siger man, og af den grund er din tid garanteret også meget vigtig for dig. Ved at leje overlader du alle bekymringerne til din udlejer. Du skal ikke bekymre dig om uforudsete udgifter, markedets udvikling, eller om du kan komme af med dit lokale igen, når du ønsker det. Al den tid, som du ville bruge på at tænke på den slags, hvis du ejede dit kontorlokale, kan du i stedet bruge på din virksomhed, når du lejer dine lokaler.