Indretning af kontorlokaler – det skal du være opmærksom på

Når du lige har lejet lækre lokaler til dit nye kontor, skal du i gang med den helt store indretning. Har du et kontor med et åbent kontorlandskab, er der mange forskellige muligheder. Det er derfor vigtigt, at du får set virksomhedens behov efter i sømmene, så du kan få skabt en indretning, der netop matcher behovet. 

I dette indlæg tager vi et nærmere kig på, hvordan du skal indrette dine kontorlokaler. 

Placering af skriveborde ud fra medarbejdernes arbejdsopgaver

Når du har et åbent kontorlandskab, skal du have placeret skrivebordene strategisk rigtigt. Det vil sige, at du skal kigge nærmere på, hvem der typisk har kontakt til hinanden i løbet af dagen. 

Det kan skabe en del forstyrrelser, hvis medarbejderne skal gå fra skrivebord til skrivebord for at kommunikere om arbejdsopgaver med hinanden. Det er derfor en fordel, hvis kolleger, der arbejder tæt sammen, sidder tæt på hinanden. 

Sørg for gode gangarealer, der ikke skaber forstyrrelser

Der vil selvfølgelig altid være noget bevægelse på kontoret. Du kan ikke komme udenom, at dine medarbejdere fra tid til anden skal ud at hente kaffe eller på toilettet. Det er derfor vigtigt, at skrivebordene ikke står alt for tæt. 

Det kan skabe en masse frustration, hvis medarbejderne skal møve sig forbi kollegerne for at kunne komme på toilettet. Det er derfor en god idé, at der bliver skabt nogle gode gangarealer imellem skrivebordene. Der skal være godt med luft, så det bliver nemmere for medarbejderne at bevæge sig rundt. 

Tænk over placeringen af fællesområderne

Dine kontorlokaler vil typisk også indeholde nogle fællesområder. Det kan være alt fra mødelokaler og frokoststue til afslapningsområder. Det kan være en god idé at tænke over, hvor disse områder bliver placeret. De skal jo helst ikke skabe gene for de medarbejdere, der måske sidder tæt på. 

Prøv at gøre meget ud af at holde fællesområderne adskilt fra kontorområdet med skriveborde. Det kan give bedre omgivelser for dine medarbejdere, hvor de ikke bliver forstyrret i deres daglige arbejde. Det kan derfor helt sikkert betale sig at give lidt opmærksomhed til indretningen.