Indgå en god lejeaftale ved at tjekke din lejekontrakt igennem

Der er rigtig mange fordele ved at leje sine kontorlokaler. Det kan dog gå grueligt galt, hvis du får skrevet under på den forkerte lejekontrakt. Det er derfor en rigtig god idé at nærstudere lejekontrakten, inden du underskriver. Vi har her samlet nogle gode råd til, hvad du skal holde øje med i din lejekontrakt.

Opsigelsesperiode og uopsigelighed

Når du skal leje kontorlokaler, kan det være en god idé at kigge kontrakten efter i forhold til opsigelsesperiode og uopsigelighed. Uopsigelighed vil sige, at der er en fast given periode, hvor du ikke har mulighed for at opsige lejekontrakten. Det kan fx være de første 2 år, hvor du lejer kontorlokalerne.

Opsigelsesperioden er i forhold til, hvornår du skal være ude af lejemålet, efter du har opsagt lejemålet. Det kan være meget forskelligt. Det kan fx være alt fra 1 måned til 6 måneder.

Vil du gerne have fleksibilitet, kan det være en god idé at gå efter en lejekontrakt uden uopsigelighed og med en kort opsigelsesperiode. På den måde kan du hurtigere komme ud af en lejeaftale, hvis der er behov for det.

Hvad hører ind under lejemålet?

Når du skal leje kontorlokaler, er det en god idé at undersøge, hvad der egentlig hører med til lejemålet. I nogle lejekontrakter vil det kunne være det pågældende kontor, du lejer. I andre lejeaftaler kan der være parkeringspladser, loftsrum osv., som også hører ind under lejemålet.

Er det dig eller udlejer, der står for vedligeholdelse?

Når du skal leje kontorlokaler, kan der være noget vedligeholdelse, der skal foretages. Generelt er det udlejer, der skal stå for denne vedligeholdelse. Det er derfor heller ikke noget, du skal bruge penge på. Og dog.

Der kan nemlig være skrevet ind i lejekontrakten, at det er dig som udlejer, der skal stå for vedligeholdelsen. Det kan derfor blive en udgift, som du måske ikke lige havde kalkuleret med i regnskabet.

Det kan derfor være en god idé at holde øje med, om det er dig som lejer eller udlejer, der står for vedligeholdelse af kontorlokalerne.