Det perfekte kontor for iværksættere

Frihed, fleksibilitet og rigeligt med plads til billige penge. Hvordan får man lige det? Man lejer naturligvis. Når du er ved at starte en virksomhed op, ved du ikke, hvor meget du kommer til at tjene i de kommende år. Du kan sagtens have en forretningsplan, nogle opsatte KPI’er og vækstmål, men hvem ved, om det står mål med virkeligheden, der melder sig inden for et år eller to. Derfor er de perfekte erhvervslokaler for særligt nystartede iværksætter lejede lokaler med en relativt kort opsigelsesperiode. Skriver du under på en lejekontrakt på fem år, eller køber du, er du virkelig bundet op på hænder og fødder.

Få ro i sjælen med leje i stedet for eje

Når du lejer en erhvervsejendom, er der ikke så mange hensyn, du skal tage. Du hæfter ikke selv for eventuelle værditab og slid, og du har altid overblik over, hvad du har af udgifter til leje og forbrug. Så kan du sådan set lægge dit budget derefter. Det giver ro i sjælen for iværksættere at kunne se sort på hvidt over fx en 2-årig periode, som du måske skriver under på i leje – og så ved du, hvad du har at gøre godt med af kroner og ører til drift og meget andet.

Skal det være kontorhotel eller egen leje?

Det kommer naturligvis meget an på, hvilken type virksomhed du driver. Er du afhængig af at være tæt på dine kolleger og kompagnoner, og vil du gerne kunne sparre med andre iværksættere, er et kontorhotel måske det helt rigtige til netop dine behov. Men vil du gerne have ro til at tænke og kunne lukke døren bag dig og fordybe dig, holde møder i eget lokale samt have eget køkken, da vil et privat kontor være at foretrække. Derfor skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvor du er, og hvor du er om et år i fremtiden. Med et kontorhotel kan du opsige med helt ned til en måneds varsel. Med leje af et private kontor er der typisk tale om et par år, før du kan komme ud af det igen.

Masser af muligheder

I dag bliver der etableret mange kontorer rundt omkring i hele Danmark, og folk samler sig for at dele viden og for at spare på udgifterne. Du har et væld af muligheder for at finde det helt rette kontorlejemål til dine behov. Vil du holde udgifterne nede og have sikkerhed for, hvad du skal af med hver måned i faste udgifter, er leje uden tvivl et godt valg som iværksætter. Du kan til enhver tid rykke teltpløkkerne op og drage videre på et nyt eventyr, hvis du vokser og har brug for mere plads til nye kolleger. Så der er stor frihed i at leje.